Woning kopen

Bij het kopen van een woning krijgt men te maken met veel verschillende procedures. De eerste stap voor een woning kopen is te bekijken welk budget er voor beschikbaar is of met andere woorden hoeveel hypotheek er gekregen kan worden. Op basis van het te verwachten hypotheekbedrag is het mogelijk om naar een woning te gaan zoeken. Bij het zoeken naar een woning zijn een groot aantal aspecten van belang, waarbij de eigen woonwensen natuurlijk centraal staan. Er zullen dan ook keuzes gemaakt moeten worden met betrekking tot de plaats en locatie waar men wil gaan wonen.

Daarnaast komt de vraag of men op eigen houtje op zoek wil gaan naar een woning of dat men bij een woning kopen liever begeleid wil worden door een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar kan bij een woning kopen van grote betekenis zijn en veel werk uit handen nemen. Daar tegenover staat natuurlijk dat de aankoopmakelaar voor zijn diensten gericht op het kopen van een woning betaald moet worden. Voor een woning kopen zal er altijd een bezichtiging aan vooraf gaan en ook daarbij kan de aankoopmakelaar van grote waarde zijn.

Bij ouder woningen is het aan te raden om een bouwkundige keuring te laten opstellen, zodat eventuele gebreken bekend worden voor het kopen van de woning.

Koopproces woning kopen

Na een bezichtiging kan er een bod worden uitgebracht op de woning, waarna als het bod geaccepteerd wordt een voorlopig koopcontract wordt opgesteld. Na het ondertekenen van het voorlopig koopcontract is, zal de financiering van de woning geregeld moeten worden door een geschikte hypotheek te vinden. Op het gebied van hypotheken voor een woning kopen is er enorm veel informatie te vinden. Wij beperken die informatie hier tot het geven van heldere en concrete informatie over de verschillende soorten hypotheken en door uitleg te geven over de hypotheekgarantie.

Ook worden de aspecten met betrekking tot de rente van de hypotheek besproken, die van groot belang zijn bij het proces van woning kopen en hypotheekkeuze. In het kort wordt er verder aandacht besteed aan het vergelijken van de hypotheken en tot slot wordt er uitgebreide informatie gegeven over de rol van de notaris bij een woning kopen.